Webinar Minder stress, minder autisme

Wereldwijd weten wij nog steeds niet wat autisme precies is. Er zijn veel verschillen in hoe mensen met autisme hun autisme beleven. Wat mensen met autisme wel gemeenschappelijk hebben is de mate van stress-gevoeligheid die over het algemeen hoger ligt dan bij mensen zonder autisme. Teveel stress geeft overprikkeling waar mensen met autisme meestal extra gevoelig voor zijn. Daarom kan het verminderen van stress(gevoeligheid) ook helpen de overprikkeling te reduceren waardoor klachten die hieruit volgen afnemen. In dit webinar komen nieuwere inzichten van stressreductie aan de orde.

De wetenschap op het gebied van stress, trauma, hechting en leefstijl in relatie tot autisme en andere DSM-diagnostiek is nog volop in ontwikkeling, maar het is wel duidelijk dat we niet meer om de hoopvolle ontwikkelingen op dit terrein heen kunnen.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kennis over stress en de invloed hiervan op het leven is noodzakelijk. Kennis op nog diepere lagen, die nodig is voor een gezonde ontwikkeling en groei, voor autonomie en zelfrealisatie. Kennis van jezelf als je autisme hebt en kennis voor de ondersteuners van degene met autisme.

Programma

09:30 Ontvangst in virtuele wachtkamer
09:45 Inloop Meeting room
10:00 Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen voor gebruik van Zoom en een voorstelronde.
  DEEL 1
10:10 Drie breinen en stress
Trauma en hechting
Veranderen van gedrag en waarom dit zo lastig is
Uitleg met stofjes uit onze chemische fabriek
11:15 Pauze
  DEEL 2
11:30 Oefening adem en invloed op stress
Oefening adem en emotie en invloed op stress
Sturing gedrag door waarden, vermijden of bereiken
Oefening waarden
12:15 Projectie
Oefening wat projecteer jij
12:30 Discussie en vragen
12:45 Afsluiting

Voor wie?

Dit webinar biedt nieuwe mogelijkheden voor mensen met autisme, hun ouders, partners en ook voor professionals in (jeugd)zorg en onderwijs.

Accreditatie

Accreditatie is goedgekeurd door het SKJ (SKJ211182) voor 2.50 punten.


Procedure & Voorwaarden

Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (office@logacom.nl) of bellen (020-3203364). 

Presentie verplicht
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 100% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. Deelname tijdens een webinar wordt gecontroleerd aan de hand van oefeningen. Presentie wordt alleen doorgevoerd wanneer de deelnemer 70% van de oefeningen juist heeft beantwoord. Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logacom, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u zich bij onze registratiebalie melden of een e-mail sturen naar office@logacom.nl.

7 maart 2022

€ 129,00 excl. BTW


Direct aanmelden

 

Gratis bij deelname

 

Minder stress, minder autisme 
Marjon Kuipers-Hemken, Saskia Buma  
t.w.v. €32,00

Sprekers

Marjon Kuipers
Marjon is sinds 2008 eigenaar van De Plan B Academie en De AutismeAcademie Nederland, het trainingsbureau op het gebied van autisme en houdt zich dagelijks bezig met autisme en aanverwante stressgevoeligheden. Regelmatig schrijft ze artikelen over autisme, stress en de werking van het brein en verzorgt ze lezingen op het gebied van emoties & stress.

 

Saskia Buma
Saskia Buma is sinds 2017 hoofdtrainer bij De AutismeAcademie Nederland en vanaf 2008 actief in de “wereld van autisme”. Ze heeft de Stichting Raeger Amsterdam, een centrum voor kinderen met autisme die nog niet naar school kunnen, mede opgezet en gemanaged en was daarnaast oprichtster en directeur van de landelijke stichting Mama Vita (voor moeders van kinderen met autisme). 

 

Meer lezen over Marjon en Saskia? Klik dan hier! 

Abonneekorting!

Abonnees op Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme (WTA) krijgen €10,- euro korting op het deelnametarief!

WTA kan worden gekenmerkt als het wetenschappelijk (gefundeerd) tijdschrift op het gebied van autisme binnen het Nederlands taalgebied. Het beoogt een platform te bieden voor beroepsinhoudelijke discussies over autisme en comorbide stoornissen. Ga voor meer informatie over abonnementen naar www.wta.nu/abonnement

 

Leden van het vakblad PIP (Pedagogiek in Praktijk) krijgen eveneens €10,- korting op het deelnametarief! Lees de voorwaarden.

Word nu lid en maak meteen gebruik van de abonneekorting!

 

Ook SoziO abonnees krijgen €10,- euro korting op het deelnametarief!

Klik hier voor meer informatie over abonnementen!