Marjon en saskia

 

Wie zijn Marjon en Saskia?

 

Marjon Kuipers

Marjon is sinds 2008 eigenaar van De Plan B Academie en De AutismeAcademie Nederland, het trainingsbureau op het gebied van autisme en houdt zich dagelijks bezig met autisme en aanverwante stressgevoeligheden. Regelmatig schrijft ze artikelen over autisme, stress en de werking van het brein en verzorgt ze lezingen op het gebied van emoties & stress.

Ook is Marjon sinds 2008 werkzaam als MfN-Registermediator. Naast haar werk als mediator is Marjon aangesteld als Bijzonder Curator Jeugd voor de Rechtbank Arnhem en landelijk als Strafzaak Mediator in het kader van het herstelrecht. Marjon is als mediator gespecialiseerd in autisme gerelateerde zaken. Tijdens de studie Graduate Specialist Analytic Profiling, de studie Master Mediation aan The Netherlands Business Academy en de Masterstudie Communication, Behaviour and Credibility Analysis aan The Emotional Intelligence Academy | Manchester Metropolian University in Engeland deed ze onderzoek naar de rol van stress & emoties en de invloed daarvan op lichamelijk en mentaal welzijn. Haar drijfveer hiervoor is onder andere de rol die emoties en gedrag spelen in relatie tot autisme. Kennis op dit gebied is volgens haar onmisbaar bij het maken van echt contact met, en het bevorderen van welzijn bij, mensen met en zonder autisme. Vanuit de Netherlands Business Academy Erasmus+ verzorgt ze de Master Mediation opleiding bij de aangesloten buitenlandse universiteiten. Zij is gecertificeerd als International Master Mediator. Samen met Saskia deed zij bij HeartMath Institute Benelux de basisopleiding.

 

Saskia Buma

Saskia Buma is sinds 2017 hoofdtrainer bij De AutismeAcademie Nederland en vanaf 2008 actief in de “wereld van autisme”. Ze heeft de Stichting Raeger Amsterdam, een centrum voor kinderen met autisme die nog niet naar school kunnen, mede opgezet en gemanaged en was daarnaast oprichtster en directeur van de landelijke stichting Mama Vita (voor moeders van kinderen met autisme).

Door de jaren heen volgde ze opleidingen over communicatie, zoals de Practitioner en Master Practitioner NLP, Masterclassen TA van Maarten Kouwenhoven bij PlataFoundation, Train de trainer & Coaching en Leiderschap NLP. Vanaf 2007 geeft ze basistrainingen NLP. Daarnaast volgde Saskia verschillende cursussen en seminars van de Amerikaanse methoden Floortime en ABA. Om meer plezier en inzichten te hebben in de opvoeding van haar twee zonen met autisme en om meer praktische handvatten te krijgen volgde Saskia cursussen ‘Contactgericht spelen en leren’ bij Anneke Groot. In 2016 deed ze de specialisatie autisme van Martine Delfos aan de Delfos Academie.

Saskia haar missie is om de wereld een beetje beter te maken en mensen te coachen en te trainen die veranderingen willen in hun leven. Sinds 2012 heeft ze gezinnen, waar autisme een rol speelt, op een praktische wijze bijgestaan via coachingstrajecten.

Door de terugkerende hypofysytumor bij haar partner is ze nog meer geïnteresseerd in de psyche van de mens tot op celniveau. Samen zijn ze in januari 2020 naar Dubai gegaan voor een Advanced Weeklong van Joe Dispenza, gevolgd door een Train de trainer in februari bij NeuroChangeSolutions in Palm Springs. Joe heeft in meer dan 27 landen duizenden mensen onderricht over hoe je je brein opnieuw kunt vormen en je lichaam opnieuw programmeert, waardoor je blijvende resultaten bereikt, gebaseerd op recente resultaten uit neurologisch en quantumonderzoek. Via Joe kwam ze in aanraking met het HeartMath Institute en deed ze bij HM Benelux de basisopleiding.