Faq

Online Zoom meeting voor Logacom webinar

Aanmelden voor een webinar kan via de website van logacom, middels button ‘aanmelden’ op de webinarpagina. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en factuur. Voor deelname ontvang je (ongeveer een week voor het webinar) een email met persoonlijke link en wachtwoord om aan de zoom meeting deel te nemen.
Zoom is een applicatie om te videobellen met één of meerdere personen en kan dus worden gebruikt voor videoconferenties, online vergaderingen, presentaties en webinars.
Zoom is eenvoudig in gebruik. In een Handleiding heeft Logacom de belangrijkste stappen en toelichting op werkwijze samengevat. Klik hier om de Handleiding te downloaden en te bekijken.
De spreker heeft de camera altijd aanstaan zodat hij/zij zichtbaar is voor deelnemers. Het is wenselijk dat ook deelnemers de camera aan hebben staan. Tenminste tijdens de interactieve programmaonderdelen waarin deelnemers ervaring delen, vragen stellen aan de spreker of met elkaar in debat gaan over de gepresenteerde kennis. Op deze manier is het online webinar zo veel als mogelijk gelijk aan een fysieke bijeenkomst.
Ja, dat mag. Het aanzetten van de camera is geen verplichting.
Er gaan geruchten over dat Zoom niet veilig is. Zoom is veilig om te gebruiken voor een webinar zoals Logacom dat doet.
De door Zoom verzamelde informatie wordt niet vrijelijk gedeeld of verkocht aan derde partijen zonder toestemming. Dit volgt uit hun privacyverklaring. Veel veiligheidsissues betreffen de versie van Zoom tot en met maart 2020. Op 29 maar jl. is de privacy statement aangepast (https://zoom.us/privacy), belangrijke wjizigingen zijn: Zoom deelt geen gegevens met Facebook Zoom deelt gegevens met Google analytics en Google add wanneer je toestemming geeft voor het gebruik van cookies als je de website van Zoom bezoekt. Er zitten geen advertentiecookies of trackingtechnologie in de Zoom applicatie zelf. Zoom heeft een Privacy Shield- en SOC2 type II certificering. Voor een Amerikaanse dienstverlener wordt dit gezien als een goede privacy standaard.
De instellingen van het account van Logacom zijn uiteraard zo privacyvriendelijk mogelijk ingesteld en heeft een verwerkingsovereenkomst met Zoom. Logacom maakt voor ieder webinar een unieke link met wachtwoord aan. Deelnemers melden zich via de link in de virtuele wachtkamer van het webinar. De host (medewerker Logacom) controleert de aanmelding met de deelnemers-/presentielijst en geeft goedkeuring om deel te nemen. Wanneer het webinar start wordt toegang tot het webinar gesloten (meeting locked). Data van een meeting (video, audio, chat en het scherm) worden versleuteld (encrypted), Om dit te borgen wordt deelnemers gevraagd om voor de call gebruik maken van de Zoom app op laptop of tablet. De record-functie is door Logacom uitgeschakeld voor deelnemers, derhalve kan de Zoom meeting niet door deelnemers worden opgenomen tenzij daar toestemming vor wordt gevraagd en verkregen bij de host en spreker.
Zet je notificaties van andere applicaties uit. Dit is zowel vanuit praktisch als privacy-oogpunt goed om te doen. Meldingen van nieuwe Slack- of Whatsapp-berichten kunnen in sommige gevallen zelfs gelden als een datalek als je je scherm hebt gedeeld. Kijk goed of je de app zo privacyvriendelijk mogelijk hebt ingesteld, klik daarvoor op het instellingentandwiel rechtsbovenin de app. Als je een vergadering verlaat, zou het voor kunnen komen dat je scherm, camera en audio gedeeld blijven worden met de deelnemers. Als je de functionaliteit “stop my video and audio when my display is off or screen saver begins” aan hebt staan, zal de Zoom-sessie in ieder geval worden gestopt als je je laptop dicht doet of je computer op slaapstand gaat. Een goede ‘voor de zekerheid’. In de video-instellingen (klik op video in de navigatiebalk links): zet “Turn off my video when joining meeting” en “Always show video preview dialog when joining a video meeting” aan. Hiermee voorkom je dat je onverwachts of per ongeluk met je camera aan een meeting binnenkomt en weet je hoe je achtergrond eruit ziet. Zet bij Recording alles uit. De “record video during screen sharing” staat aan in de standaard-instellingen. Zo kun je onbewust en ongewild gegevens verwerken. Zet dit dus uit. * Bron:https://www.frankwatching.com

Logacom BV

Conference Logistics

Spaklerweg 79-81
1114 AE Amsterdam-Duivendrecht

Postbus 12010
1100 AA Amsterdam-Zuidoost

office@logacom.nl
020 - 320 33 64