Webinar zet kinderen stevig en weerbaar in de wereld

Werk maken van je pedagogisch maatschappelijke opdracht in het werken met kinderen

Wat wil je dat de kinderen in jouw groep leren? Hoe wil je dat ze het leven instappen, relaties opbouwen en de uitdagingen die op hun pad komen aangaan? Antwoord op onder andere deze vragen vormen jouw doel in onderwijs of kinderopvangpraktijk.
Ben je op zoek naar inspiratie of handvatten om (samen met je collega's) dichtbij de essentie van wat je belangrijk vindt te komen en te blijven? In dit webinar word je aan het denken gezet over jouw eigen onderwijs of kinderopvangpraktijk en krijg je handvatten aangereikt om dichter te komen bij waar het in jouw visie werkelijk over gaat. 

Wat wil je bereiken en hoe doe je dat (denk je) nu? In een afwisselende mix van praktijk en theorie laat Wilma van Esch je nadenken over je eigen praktijk. Wat wil je, wat kun je, wat doe je? En wat ga je morgen aanpakken? Over en weer zijn er ervaringen die je uitnodigen om na te denken over je eigen praktijk. Ervaringsverhalen zorgen ze voor begrip en herkenning, of ze laten je ontdekken dat je elkaar nog niet helemaal begrepen hebt of hetzelfde belangrijk vindt.

Ervaringsverhalen die verbinden,die betekenis geven,
dingen duidelijk maken en uitnodigen. 

In dit inspirerende webinar neemt Wilma van Esch je via praktische voorbeelden en stukjes theorie naar dat wat ons te doen staat: Kinderen op een weerbare, stevige manier de wereld in laten groeien. Vol ondernemingszin en verbeeldingskracht. Juist ook in deze bijzondere tijd.

Dit webinar geeft je inzicht en uitzicht, zodat je met hernieuwde inspiratie dit jaar kunt afronden en met frisse energie en ideeën het nieuwe schooljaar in zult gaan.

 

 

Programma

13:15 Inloop Meeting room
13:25 Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
13:30 Ben je trots op wat je doet
Ontwikkeling(en) van individuele kinderen en de groep zien en op waarde schatten. Een interactieve presentatie om inzicht te krijgen en na te denken over je eigen praktijk.
14:30 Pauze
14:45 Werk maken van je pedagogisch maatschappelijke opdracht in het werken met kinderen
Op zoek naar je focus. Wat wil je, wat kun je én wat ga je doen? Een afwisseling van presentatie en gesprek in kleine groepen (virtuele breakoutrooms). Samen met andere deelnemers verschillende inzichten delen en verbinden aan jouw eigen praktijk.
15:45 Pauze
15:55 In gesprek met elkaar – ruimte voor vragen.
16:15 Wat wil je – kun je – ga je doen?
16:00 Nabespreking en afronding
16:30 Einde

Abonneekorting!

Leden van het vakblad PIP (Pedagogiek in Praktijk) krijgen €10,- korting op het deelnametarief! Lees de voorwaarden voor meer informatie.

Nog geen lid? Word dan nu lid en maak meteen gebruik van de abonneekorting!

 

Ook KIDDO abonnees krijgen €10,- euro korting op het deelnametarief!

Klik hier voor meer informatie over abonnementen!

 

30 juni 2021

€ 95,00excl. BTW


Direct aanmelden

Wilma van Esch


Wilma van Esch heeft in de afgelopen 35 jaar gewerkt in verschillende contexten (kinderopvang, onderwijs, HBO) in verschillende functies. Altijd vanuit eenzelfde vraag: Hoe ontwikkelen kinderen/studenten zich en wat betekent dat voor onze aanpak. In 2018 en 2019 schreef ze 2 boeken met prof. Dr. F. Laevers van de KU Leuven ‘Grip op competenties. Ontwikkeling bij (jonge)kinderen zien en waarderen’. Vanuit haar projectcentrum Jonge Kind begeleidt ze schoolbesturen, schoolteams, kinderopvang, MBO en HBO docenten, leidinggevenden en HR managers in het versterken van hun pedagogisch, maatschappelijke opdracht en het meenemen van teams en ouders in deze visie/missie. Zie ook www.wilmavanesch.nl en www.jongekind.nl.

 

Doelgroep 

Pedagogisch coaches, leerkrachten, leidinggevenden KO en PO (2-8 jr)