Webinar trauma herstel in eigenhand

Webinar Trauma: Herstel in eigen hand

Gegeven door dr. Anneke Vinke

Parallel en/of voorafgaand aan traumabehandeling is het zinvol om cliënten concrete handvatten te geven om hun eigen herstelproces te bevorderen en in eigen hand te nemen. Daarom ligt in dit webinar de nadruk op de hulpmiddelen die cliënten zèlf in kunnen zetten om traumaherstel te bevorderen.

Het gedachtegoed van psychotherapeute Babette Rothschilds staat centraal in dit webinar waarin, naast achtergrond informatie over trauma en trauma-reacties, vooral aandacht geschonken wordt aan haar 8 sleutels tot veilig trauma herstel. Gezond verstand is leidend. Pasklare antwoorden zijn er niet maar wel 8 sleutels, tips en trucs waarmee professionals hun cliënten als voorbereiding of ondersteuning van traumabehandeling kunnen helpen hun eigen weg te vinden en het leven van alledag weer op te pakken. We gaan in op mindfulness, herkennen en erkennen van overlevingsreacties, het feit dat herinneren niet verplicht is, hoe je flashbacks kan stoppen, hoe schaamte en vergeving verbonden kunnen worden, dat kleine stappen ons eerder bij het eindstation brengen, hoe belangrijk beweging is en dat het helpen van anderen jou ook verder helpt!

In het webinar krijg je een verfrissende kijk op wat er wel kan als iemand een trauma heeft meegemaakt met vooral de boodschap de cliënt te helpen dicht bij zichzelf te blijven. We doen en bespreken bruikbare oefeningen die je met cliënten kan doen en kan meegeven als huiswerk om dit ook tot uitvoer te brengen zodat je na het webinar zin hebt om jouw cliënten te begeleiden deze sleutels tot herstel verder te gaan ontdekken.


 

Bij deelname inbegrepen


Trauma: herstel in eigen hand
Babette Rothschild
t.w.v. €27,00

 

Programma

13:00 Ontvangst in virtuele wachtkamer
13:15 Inloop meetingroom
13:30 Opening Anneke Vinke
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
  DEEL 1
13:35 Trauma en trauma reacties
Achtergrondinformatie over trauma en trauma-reacties.
14:00 8 sleutels tot veilig trauma herstel
We gaan in op mindfulness, herkennen en erkennen van overlevingsreacties, het feit dat herinneren niet verplicht is, hoe je flashbacks kan stoppen, hoe schaamte en vergeving verbonden kunnen worden, dat kleine stappen ons eerder bij het eindstation brengen, hoe belangrijk beweging is en dat het helpen van anderen jou ook verder helpt!
14:30 Pauze
  DEEL 2
14:45 8 sleutels tot veilig trauma herstel - deel 2
We doen en bespreken bruikbare oefeningen die je met cliënten kan doen en kan meegeven als huiswerk om dit ook tot uitvoer te brengen zodat je na het webinar zin hebt om jouw cliënten te begeleiden deze sleutels tot herstel verder te gaan ontdekken.
15:30 Vragen en discussie met de zaal
15:45 Afsluiting

Accreditatie

Voor het webinar wordt bij de volgende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd:

  • Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG).
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ); accreditatiepunten voor SKJ worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO.

Indien accreditatie is goedgekeurd, dan vermelden wij dat hier op deze website.


Procedure & Voorwaarden

Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (office@logacom.nl) of bellen (020-3203364). 

Speciaal verzoek?
Is er een vereniging waarvan u accreditatie wenst te krijgen voor deelname? Laat het ons weten, dan bekijken wij graag de mogelijkheden. Hierbij is het van belang om te weten is dat accreditatieaanvragen veelal tenminste 6 weken voor uitvoering ingediend moeten worden om op tijd goedgekeurd te worden. Sommige verenigingen hebben langer nodig om de aanvraag te behandelen.

Presentie en actieve deelname is verplicht
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 90% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. De host van Logacom controleert tijdens het webinar de aanwezigheid van deelnemers. Hiernaast wordt actieve deelname aan het webinar gecontroleerd aan de hand van een korte toets. Presentie wordt alleen doorgevoerd wanneer de deelnemer 70% van de toetsvragen juist heeft beantwoord. 
Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logacom, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u zich bij onze registratiebalie melden of een e-mail sturen naar office@logacom.nl.

15 oktober 2020

€ 139,00 excl. BTW


Direct aanmelden


Spreker

Het webinar wordt gegeven door dr. Anneke Vinke, GZ-psychologe en therapeute in vrijgevestigde praktijk. Zij specialiseerde zich in adoptie, pleegzorg en vroegkinderlijk trauma. Zij was betrokken bij de vertaling van het boek van Rothschild, waaruit zij onderdelen in haar praktijk gebruikt.

Voor wie?

Psychologen, alle hulpverleners die werken met mensen met een trauma als maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgenden, poh-ggz, verpleegkundigen in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, andere therapeuten en overige geïnteresseerden.