Webinar Trauma: Herstel in eigen hand

Inleiding

Parallel en/of voorafgaand aan traumabehandeling is het zinvol om cliënten concrete handvatten te geven om hun eigen herstelproces te bevorderen en in eigen hand te nemen. Daarom ligt in dit webinar de nadruk op de hulpmiddelen die cliënten zélf in kunnen zetten om traumaherstel te bevorderen.

Het gedachtegoed van psychotherapeute Babette Rothschild staat centraal in dit webinar waarin, naast achtergrond informatie over trauma en trauma-reacties, vooral aandacht geschonken wordt aan haar 8 sleutels tot veilig trauma herstel. Gezond verstand is leidend. Pasklare antwoorden zijn er niet maar wel 8 sleutels, tips en trucs waarmee professionals hun cliënten als voorbereiding of ondersteuning van traumabehandeling kunnen helpen hun eigen weg te vinden en het leven van alledag weer op te pakken. We gaan in op mindfulness, herkennen en erkennen van overlevingsreacties, het feit dat herinneren niet verplicht is, hoe je flashbacks kan stoppen, hoe schaamte en vergeving verbonden kunnen worden, dat kleine stappen ons eerder bij het eindstation brengen, hoe belangrijk beweging is en dat het helpen van anderen jou ook verder helpt!

In het webinar krijg je een verfrissende kijk op wat er wel kan als iemand een trauma heeft meegemaakt met vooral de boodschap de cliënt te helpen dicht bij zichzelf te blijven. We doen en bespreken bruikbare oefeningen die je met cliënten kan doen en kan meegeven als huiswerk om dit ook tot uitvoer te brengen zodat je na het webinar zin hebt om jouw cliënten te begeleiden deze sleutels tot herstel verder te gaan ontdekken.

Dit webinar loopt via partner Logavak.

Programma

13:00 Inloop meeting room
13:25 Intro door host van Logacom
13:30 Opening Anneke Vinke
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
  DEEL 1
13:35 Trauma en trauma reacties
Achtergrondinformatie over trauma en trauma-reacties.
14:00 8 sleutels tot veilig trauma herstel 
We gaan in op mindfulness, herkennen en erkennen van overlevingsreacties, het feit dat herinneren niet verplicht is, hoe je flashbacks kan stoppen, hoe schaamte en vergeving verbonden kunnen worden, dat kleine stappen ons eerder bij het eindstation brengen, hoe belangrijk beweging is en dat het helpen van anderen jou ook verder helpt!
14:30 Pauze
  DEEL 2
14:45 8 sleutels tot veilig trauma herstel - deel 2
We doen en bespreken bruikbare oefeningen die je met cliënten kan doen en kan meegeven als huiswerk om dit ook tot uitvoer te brengen zodat je na het webinar zin hebt om jouw cliënten te begeleiden deze sleutels tot herstel verder te gaan ontdekken.
15:30 Vragen en discussie met de zaal
15:45 Afsluiting

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd bij:

  • Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-generalist (OG)
  • Accreditatiepunten voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO

Procedure & Voorwaarden
Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door.

Presentie en certificaat
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 90% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. De host van Logavak controleert bij aanvang en aan het einde van het webinar de aanwezigheid van deelnemers. 
Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logavak, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u zich bij onze registratiebalie melden of een e-mail sturen naar info@logavak.nl.

5 september 2024

€ 139,00 (btw-vrij)

Dit webinar loopt via partner Logavak.


Direct aanmelden

Spreker

Het webinar wordt gegeven door dr. Anneke Vinke, GZ-psychologe en therapeute in vrijgevestigde praktijk. Zij specialiseerde zich in adoptie, pleegzorg en vroegkinderlijk trauma. 

Gratis bij deelname

 

Trauma: herstel in eigen hand
8 sleutels om je leven te herwinnen

Babette Rothschild
t.w.v. € 27,00

Abonneekorting

Sozio-abonnees krijgen 10 euro korting op het deelnametarief! Om van deze korting gebruik te kunnen maken, dient u uw abonneenummer bij de opmerkingen in het inschrijfformulier te vermelden.

Doelgroep

Psychologen, alle hulpverleners die werken met mensen met een trauma als maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgenden, poh-ggz, verpleegkundigen in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, andere therapeuten en overige geïnteresseerden.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (info@logavak.nl) of bellen (020-6227795).