Webinar Snelle effectieve traumatherapieën

Inleiding

Op neurobiologie en hersenwerking gebaseerde therapieën nemen een grote vlucht vanwege hun effectieve werking. Zo heeft EMDR eind vorige eeuw voor traumabehandeling veel in gang gezet. Inmiddels zijn er echter nog weer snellere, effectieve traumatherapieën. Tijdens het webinar bespreekt Carien Karsten de achtergrond en toepassing van deze nieuwe traumatherapieën zoals EMDR 2.0, HAT, Woosh-techniek en Flash 2.0.

Flash 2.0 is, net als EMDR, een effectieve manier om traumatische herinneringen van hun emotionele lading te ontdoen. Het werkt goed bij (complexe) trauma’s en angsten. Cliënten waarbij nare herinneringen niet vervagen met EMDR blijken wel baat te hebben bij Flash 2.0. Deze praktijkervaring wordt nu wetenschappelijk onderzocht.

Zij zal laten zien hoe de nieuwste inzichten op het gebied van hersenonderzoek en neurobiologie helpen om trauma’s sneller en effectief te identificeren en te behandelen. Het gaat onder andere over de verschillende manieren waarop je het werkgeheugen kunt belasten om ingesleten herinneringen van betekenis te doen veranderen. En over de manier waarop je als therapeut gebruik kunt maken van de subliminale (net onder de grens van het bewustzijn) werking van het geheugen. Het laatste is vooral van belang bij cliënten met weerstand of dissociatie.

Programma

13:00 Inloop waiting room
13:30 Intro door host Logacom
  DEEL 1
13:35 De Window of tolerance en snelle traumatherapie
De Window of tolerance neemt af bij chronische stress en traumatisering. Inzichten vanuit hechtingstheorie en werking van het geheugen kunnen helpen om de Window of tolerance te vergroten. Demonstratie van het verband tussen neurobiologische inzichten en de snelle traumatherapieën.
14:05 Pauze
14:15 Nieuwe therapieën toepassen in de praktijk
Voorbeelden van de nieuwe traumatherapieën, indicatie wanneer welke te gebruiken, en korte oefeningen om vertrouwd te raken met de werkwijze. Bij het oefenen met de Flash 2.0-techniek en EMDR 2.0 kunnen deelnemers werken met eigen herinneringen, zonder deze te hoeven delen (blind to therapist).
15:00 Pauze
  DEEL 2
15:10 Nieuwe therapieën toepassen in de praktijk
16:00 Discussie en vragen uit het publiek
16:15 Afsluiting

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie toegekend door Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):

Categorie Accreditatiepunten
K&J/OG herregistratie 2,5
K&J/OG opleiding - behandeling 0,5
K&J/OG opleiding - diagnostiek 0,5

Accreditatiepunten voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) zijn verkregen met goedkeuring van NIP/NVO. Deelnemers kunnen met een certificaat van deelname accreditatiepunten opvragen via hun persoonlijk online SKJ-dossier.


Procedure & Voorwaarden
Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door.

Presentie en certificaat
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 90% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. De host van Logacom controleert bij aanvang en aan het einde van het webinar de aanwezigheid van deelnemers. 
Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logacom, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u een e-mail sturen naar office@logacom.nl.

 

9 maart 2023

€ 125,00 excl. BTW


Direct aanmelden

Carien Karsten

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft workshops en trainingen over preventie van stress en burn-out. Ze is werkzaam in een eigen praktijk in Amsterdam en redacteur van het EMDR Magazine. 

 

Gratis bij deelname

Hoe swipe je een trauma weg?
Snelle traumatherapieën zoals Flash, EMDR 2.0 en HAT
Carien Karsten
t.w.v. € 26,-

Abonneekorting

SoziO abonnees krijgen  €10,- euro korting op het deelnametarief! 

 

Lees de voorwaarden voor meer informatie.

 

Doelgroep

(Gz-)Psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, psychosomatische fysiotherapeuten, professionele hulpverleners en coaches.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (office@logacom.nl) of bellen (020-3203364).