Webinar Masterclass Triple Problematiek

Inleiding

LVB, verslaving en psychische klachten
Signaleren, behandelen en begeleiden

De problemen van patiënten passen zelden in één vakje. Dat is zeker het geval bij patiënten met triple problematiek, bij wie er sprake is van een licht verstandelijke beperking (LVB), verslavingsproblematiek én een psychische stoornis. Veel hulpverleners krijgen te maken met triple problematiek, maar weten vaak niet wat er allemaal speelt en zien door de bomen het bos niet meer. Want: waar begin je? In deze masterclass een introductie van het signaleren, behandelen en begeleiden van patiënten met triple problematiek.

Gratis bij deelname

Deelnemers ontvangen het Praktijkboek triple problematiek van Neomi van Duijvenbode t.w.v. €29,00. Het boek wordt per post toegestuurd. 

Accreditatie

Voor de Masterclass Triple problematiek is bij de volgende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd:

  • Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG).
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ); accreditatiepunten voor SKJ worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO.

Meer informatie over accreditatie en goedkeuring leest u onderaan deze pagina.​

Programma

13:15 Inloop Meeting room
13:25 Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
Introductie Dr. Neomi van Duijvenbode
  DEEL 1
13:30 Triple problematiek in beeld
In deel 1 van deze masterclass wordt aan de hand van wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring omschreven waar het om gaat bij triple problematiek. Er volgt een antwoord op de vragen: wat is triple problematiek nu eigenlijk? Hoe vaak komt triple problematiek voor? Hoe hangen de problemen met elkaar samen? En waar moet je beginnen in de begeleiding en behandeling?
14:00 Interactieve oefening
14:15 Pauze
14:25 Triple problematiek in beeld (deel 2)
14:45 Discussie en vragen uit het publiek
15:00 Pauze
  DEEL 2
15:10 Triple problematiek in de praktijk
In deel 2 van deze masterclass worden handvatten voor de praktijk gegeven. Patiënten met triple problematiek vormen namelijk vaak een uitdaging voor hulpverleners. Onderwerpen als communicatie en bejegening, begeleiding en behandeling, verwijzen en samenwerken passeren daarom allemaal de revue.
15:40 Pauze
15:45 Interactieve oefening
16:15 Discussie en vragen uit het publiek
16:30 Einde

Accreditatie

Accreditatie voor de Masterclass Triple Problematiek wordt aangevraagd voor:

  • Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
Professionals die (als jeugdzorgwerker, jeugd- en gezinsprofessional of gedragswetenschapper) zijn geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) kunnen een door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie, hiervoor wordt niet apart accreditatie aangevraagd bij SKJ. Ga voor meer informatie via deze link naar de website van SKJ


Procedure & Voorwaarden

Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (office@logacom.nl) of bellen (020-3203364). 

Aanvullende informatie
Deelnemers ontvangen een certificaat wanneer de deelnemer de online polls tijdens de presentaties heeft beantwoord.

Met een certificaat is het bij sommige verenigingen mogelijk om als professional zelf accreditatie aan te vragen. Informeer bij uw beroepsvereniging naar de mogelijkheden die er voor uw registratie zijn. 

Presentie verplicht
Voor het verkrijgen van (pe-)accreditatiepunten is aanwezigheid verplicht, als scholingsaanbieder moeten wij presentie en actieve deelname van online deelnemers controleren.

Presentieregistratie bij live online deelname
Er zijn drie momenten/vormen van controle op online aanwezigheid en actieve deelname:

  • Bij aanvang van de livestream worden de online aanwezige deelnemers reregistreerd.
  • Tijdens ieder onderdeel wordt er een poll gehouden die digitaal (via Zoom) beantwoord moet worden. Het moment in de presentatie is verschillend en wordt aan deelnemers niet vooraf bekend gemaakt.
  • Aan het eind van de dag ontvangen de deelnemers een link naar een online toets. De toets bevat 5 vragen. Deze toets moet met tenminste 70% goede antwoorden worden afgerond. Bij onvoldoende resultaat heeft een deelnemer heeft maximaal 2 herkansingsmogelijkheden.

Verwerking van presentie door Logacom
Presentie wordt alleen verwerkt en doorgevoerd van deelnemers die de toets met tenminste 70% goed resultaat hebben afgerond. Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logacom, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging. Procedure is wel voor alle accreditaties en een certificaat van deelname gelijk, ook wanneer een certificaat van deelname voor eigen gebruik is.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer van de beroepsvereniging nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u een e-mail sturen naar office@logacom.nl.

Puntentoekenning
Wij geven in PE-online de presentie door van de PE-online geregistreerde deelnemers. Wij gebruiken daarvoor het registratienummer van beroepsvereniging dat u heeft opgegeven bij aanmelding voor het webinar. Bij het verwerken van importlijsten met registratienummers worden niet altijd alle nummers goed herkend. Dit kan bijvoorbeeld komen door ontbrekende voorloopnullen. Check als deelnemers daarom altijd ook zelf of punten zijn bijgeschreven in uw PE-online account. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of punten mist. 

14 maart 2022

€ 179,00 excl. BTW


Direct aanmelden

Voor wie?

Hulpverleners in de ggz, verslavingszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, forensische zorg en maatschappelijke opvang. Omdat ook huisartsen, praktijkondersteuners, sociale wijkteams en andere professionals in toenemende mate te maken krijgen met patiënten met triple problematiek, is deze masterclass ook voor hen bedoeld.

EXTRA

 

U ontvangt bij deelname ook een gratis exemplaar van de Sozio-special: LVB - Licht Verstandelijk Beperkt

Abonneekorting!

Leden van het vakblad Participatie en Herstel krijgen €29,- korting op het deelnametarief! Lees de voorwaarden

Word nu lid en maak meteen gebruik van de abonneekorting! 

 

Ook SoziO abonnees krijgen  €29,- euro korting op het deelnametarief! 

Klik hier voor meer info!

 

Neomi van Duijvenbode

Auteur van Praktijkboek triple problematiek

Neomi van Duijvenbode is GZ-psycholoog in opleiding tot Specialist (klinisch psycholoog / psychotherapeut) bij Trajectum. Daarnaast is zij als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum van Trajectum en de Radboud Universiteit. In 2016 is zij aan de Radboud Universiteit gepromoveerd op het thema neuropsychologie van verslaving bij mensen met een verstandelijke beperking. Sindsdien heeft zij zich gespecialiseerd in onderzoek naar en behandeling van patiënten met complexe problematiek, zoals patiënten met triple problematiek. In 2019 won zij de Service to the field award van de American Association on Intellectual and Developmental Disabilities (AAIDD). Deze award wordt uitgereikt aan mensen die een betekenisvolle bijdrage hebben geleverd aan de verbeterde zorg voor mensen met een verstandelijke beperking