Webinar Herstelondersteunende zorg

Inleiding

Herstelondersteunend werken is steeds meer de standaard. Hoop en optimisme zijn daarbij belangrijke kenmerken. Maar hoe draag je dit uit? Hoe maak je gebruik van een steunend netwerk en hoe versterk je de eigen regie van de cliënt? Op welke manier kun je de ervaringskennis omhoog halen en benutten? 

In het webinar gaat Joyce Langedijk in op praktische handvatten voor het bevorderen van herstel. Alle deelnemers ontvangen ook een exemplaar van haar Praktijkboek Herstelondersteunende zorg. Verder gaat Joyce samen met ervaringsdeskundige Marvin Scheffer in op de gestelde vragen van deelnemers. In het tweede gedeelte van het webinar komt aan bod wat nodig is voor goede werkrelaties. Het is als professional essentieel om toegelaten te worden in mensen hun leven en om ze te kunnen helpen in hun persoonlijke proces. 

Dit webinar is een mix van theorie en praktijk vanuit zowel hulpverleners- als cliëntenperspectief. Het is bedoeld voor iedereen die (weer) even stil wil staan bij zijn of haar eigen handelen en die zichzelf wil verbeteren in zijn of haar werk met mensen die ondersteuning krijgen in hun persoonlijke herstelproces. 

Dit webinar loopt via partner Logavak.

Programma

13.00 Inloop waiting room
13.25 Intro door host van Logacom
13.30 Introductie
  DEEL 1
13.40 Kenmerken herstelondersteunende zorg
In het eerste deel zullen de kenmerken van herstelondersteunende zorg besproken worden: wat houdt het in, waarom zijn ze van belang en wat levert het op?
14.25 Vragen deelnemers
14.40 Pauze
  DEEL 2
14.55 Een goede herstelondersteunende werkrelatie
In het tweede deel zal ingegaan worden op wat een goede herstelondersteunende werkrelatie vraagt, welke stappen zijn essentieel en wie betrek je erbij.
Ruimte voor interactie 
15.45 Vragen en discussie
16:00 Einde

Doelgroep

Dit webinar is een mix van theorie en praktijk vanuit zowel hulpverleners- als cliëntenperspectief. Het is voor iedereen die (weer) even stil wil staan bij zijn of haar eigen handelen en die zichzelf wil verbeteren in zijn of haar werk met mensen die ondersteuning krijgen in hun persoonlijke herstelproces.

Certificaat

Voor dit webinar is vooraf geen accreditatie aangevraagd. Bij al onze bijeenkomsten (online en fysiek) kunt u een certificaat van deelname ontvangen voor eigen administratie.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (office@logacom.nl) of bellen (020-3203364). 

12 juni 2024

€ 129,00 (btw-vrij)

Dit webinar loopt via partner Logavak.


Direct aanmelden

Sprekers

Joyce Langedijk werkt als deskundige zorg en methodiek op het gebied van herstelondersteunende zorg bij De Heeren van Zorg. In dit werk en in haar boek zet zij haar kennis en ervaring in van ruim twintig jaar als begeleider en methodiekondersteuner in de GGZ, het werken met jongeren en in de maatschappelijke opvang. 

Meer lezen over Joyce Langedijk? Klik dan hier!

 

Marvin Scheffer werkt als ervaringsdeskundige in het Expertise team van Leviaan. Hij geeft trainingen, teamondersteuning en heeft herstelgroepen gedraaid voor cliënten,. Marvin is uitstekend in staat zijn ervaringen en kennis te delen en zal dat in dit webinar dan ook tussen de gegeven informatie door geven. 

Gratis bij deelname

 

Praktijkboek Herstelondersteunende zorg

Joyce Langedijk 
t.w.v. €31,00 

Abonneekorting

Sozio-abonnees krijgen 10 euro korting op het deelnametarief! Om van deze korting gebruik te kunnen maken, dient u uw abonneenummer bij de opmerkingen in het inschrijfformulier te vermelden.