Webinar Autisme: minder stress geeft meer comfort

Inleiding

Wereldwijd weten wij nog steeds niet wat autisme precies is. Er zijn veel verschillen in hoe mensen met autisme hun autisme beleven. Wat mensen met autisme wel gemeenschappelijk hebben, is de mate van stress-gevoeligheid die over het algemeen hoger ligt dan bij mensen zonder autisme. Te veel stress geeft overprikkeling waar mensen met autisme meestal extra gevoelig voor zijn. Daarom kan het verminderen van stress(gevoeligheid) ook helpen de overprikkeling te reduceren waardoor klachten die hieruit volgen, afnemen. In dit webinar komen nieuwere inzichten van stressreductie aan de orde.

De wetenschap op het gebied van stress, trauma, hechting en leefstijl in relatie tot autisme en andere DSM-diagnostiek is nog volop in ontwikkeling, maar het is wel duidelijk dat we niet meer om de hoopvolle ontwikkelingen op dit terrein heen kunnen.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kennis over stress en de invloed hiervan op het leven is noodzakelijk. Kennis op nog diepere lagen, die nodig is voor een gezonde ontwikkeling en groei, voor autonomie en zelfrealisatie. Kennis van jezelf als je autisme hebt en kennis voor de ondersteuners van degene met autisme.

Dit webinar loopt via partner Logavak.

Programma

09:30 Inloop waiting room
10:00 Intro door host Logavak
  DEEL 1
10:10 Drie breinen en stress
Trauma en hechting
Veranderen van gedrag en waarom dit zo lastig is
Uitleg met stofjes uit onze chemische fabriek
11:15 Pauze
  DEEL 2
11:30 Oefening adem en invloed op stress
Oefening adem en emotie en invloed op stress
Sturing gedrag door waarden, vermijden of bereiken
Oefening waarden
12:15 Projectie
Oefening wat projecteer jij
12:30 Discussie en vragen
12:45 Afsluiting

Doelgroep

Dit webinar biedt nieuwe mogelijkheden voor mensen met autisme, hun ouders, partners en ook voor professionals in (jeugd)zorg en onderwijs.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij de volgende beroepsverenigingen:

  • Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)
  • Accreditatiepunten voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO

Procedure & Voorwaarden
Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door.

Presentie en certificaat
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 90% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. De host van Logacom controleert bij aanvang en aan het einde van het webinar de aanwezigheid van deelnemers. 
Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logavak, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@logavak.nl.

8 mei 2024

€ 125,00 (btw-vrij)

Dit webinar loopt via partner Logavak.


Direct aanmelden

Sprekers

Marjon Kuipers
Marjon is sinds 2008 eigenaar van De Plan B Academie en De AutismeAcademie Nederland, het trainingsbureau op het gebied van autisme en houdt zich dagelijks bezig met autisme en aanverwante stressgevoeligheden.

 

Saskia Buma
Saskia Buma is sinds 2017 hoofdtrainer bij De AutismeAcademie Nederland en vanaf 2008 actief in de “wereld van autisme”. Ze heeft de Stichting Raeger Amsterdam, een centrum voor kinderen met autisme die nog niet naar school kunnen, mede opgezet en gemanaged en was daarnaast oprichtster en directeur van de landelijke stichting Mama Vita (voor moeders van kinderen met autisme). 

Meer lezen over Marjon en Saskia? Klik dan hier! 

Gratis bij deelname

Minder stress, minder autisme 
Marjon Kuipers-Hemken, Saskia Buma  
t.w.v. €32,00

Abonneekorting

WTA-abonnees krijgen 10 euro korting op het deelnametarief! Om van deze korting gebruik te kunnen maken, dient u uw abonneenummer bij de opmerkingen in het inschrijfformulier te vermelden.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (info@logavak.nl) of bellen (020-6227795).