Webinar Aanpak (werk)stress en burn-out met traumatherapie

Inleiding

Ieder van ons heeft zijn eigen stresstolerantie (window of tolerance) die normaliter pieken in stress kan ondervangen. Echter bij grote of plotselinge verandering in de omgeving, bij toename van werkdruk of prestatiedruk kan het gebeuren dat onze window of tolerance wordt overschreden. De stresshormonen blijven maar rondpompen in ons lichaam, we blijven ‘aan’ staan. We spreken dan van chronische stress of burn-out. We kunnen weinig hebben, de bandbreedte van stress, de window of tolerance, is miniem.

In dit webinar demonstreert Carien Karsten nieuwe en effectieve traumatherapieën die kunnen helpen de window of tolerance te vergroten. Daardoor kunnen mensen met chronische stress of burn-out meer inspanning aan en lukt het hen beter zich te ontspannen. En tot slot wordt in deze bijeenkomst ingegaan op de resultaten van een groot onderzoek waarbij mensen met burn-out met een EMDR behandeling twee keer zo snel weer konden werken. Het is namelijk belangrijk om de invloed van angst – zoals controleverlies  goed te behandelen.

Dit webinar loopt via Logavak.

Programma

13:15 Inloop Meeting room
13:30 Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
Introductie Carien Karsten
  DEEL 1
13:35 Widen the Window
U wordt bijgepraat over de nieuwste inzichten in de window of tolerance.
14:00 Waarschuwingssignalen en verschillende stresstypes
De stress van corona, thuiswerken en wegvallen van sociaal contact maakt ons extra gespannen. Hoe signaleer je een burn-out?
14:30 Pauze
  DEEL 2
14:45 Nieuwe therapieën toepassen in de praktijk
Carien Karsten demonstreert hoe je de nieuwe en effectieve traumatherapieën (zoals EMDR 2.0, Flash-techniek) kunt inzetten bij het behandelen van chronische stress en burn-out. De deelnemers krijgen gelegenheid praktisch te oefenen met de nieuwe traumatherapieën.
16:00 Discussie en vragen uit het publiek
16:30 Afsluiting

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie toegekend door Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):

Categorie Accreditatiepunten
K&J/OG herregistratie 3
K&J/OG opleiding - behandeling 5
K&J/OG opleiding - diagnostiek 0,5
K&J/OG opleiding - overige taken 0,5

Accreditatiepunten voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) zijn verkregen met goedkeuring van NIP/NVO. Deelnemers kunnen met een certificaat van deelname accreditatiepunten opvragen via hun persoonlijk online SKJ-dossier.


Procedure & Voorwaarden
Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door.

Presentie en certificaat
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 90% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. De host van Logavak controleert bij aanvang en aan het einde van het webinar de aanwezigheid van deelnemers. 
Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logavak, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@logavak.nl

 

18 april 2024

€ 129,00 (btw-vrij)

Dit webinar loopt via partner Logavak.


Direct aanmelden

Bij deelname inbegrepen

Hoe swipe je een trauma weg?
Snelle traumatherapieën zoals Flash, EMDR 2.0 en HAT
Carien Karsten
t.w.v. € 26,-

Carien Karsten

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft workshops en trainingen over preventie van stress en burn-out. Ze is werkzaam in een eigen praktijk in Amsterdam en redacteur van het EMDR Magazine. 

Doelgroep

(gz) psychologen, psychotherapeuten, trainers, coaches, psychiaters

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (info@logavak.nl) of bellen (020-6227795).