Webinar (online) grensoverschrijdingen bij kinderen

Inleiding

Impact en signaleren van trauma- en stressgerelateerde problemen
Juist in tijden van social distancing

In de digitale wereld van nu bestaat er voor kinderen en jongeren in toenemende mate kans om een grensoverschrijdende ervaring op te doen. In dit webinar zal Rik Knipschild een overzicht geven van actuele wetenschappelijke kennis over de impact en gevolgen van (online) grensoverschrijdende gebeurtenissen bij kinderen en welke invloed dit op hun ontwikkeling kan hebben. Welke kind-, gezins-, en omgevingsfactoren werken beschermend in het verwerken van grensoverschrijdende gebeurtenissen? En welke factoren vormen een risico voor een gestagneerde verwerking? Hoe signaleer je een zorgelijke ontwikkeling en welke tools kun je inzetten ter ondersteuning? Op deze en enkele aansluitende thema’s zal spreker Rik Knipschild uitgebreid ingaan.

Dit webinar is er (ook) specifieke aandacht voor de beperkingen en mogelijkheden die er zijn op het reguliere hulpverleningsaanbod, als gevolg van social distancing.

Programma

13:30 Inloop Meeting room
13:35 Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
  DEEL 1
13:50 Presentatie, deel I
Kennisdeling door middel van een lezing, afgewisseld met opdrachten en casuïstiek.
14:50 Pauze
  DEEL 2
15:00 Presentatie, deel II
Kennisdeling door middel van een lezing, afgewisseld met opdrachten en casuïstiek.
16:00 Einde

Accreditatie

Voor het webinar wordt bij de volgende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd:

  • Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG).
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ); accreditatiepunten voor SKJ worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO.
  • Registerplein

Indien accreditatie is goedgekeurd, dan vermelden wij dat hier op deze website.


Procedure & Voorwaarden

Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (office@logacom.nl) of bellen (020-3203364). 

Speciaal verzoek?
Is er een vereniging waarvan u accreditatie wenst te krijgen voor deelname? Laat het ons weten, dan bekijken wij graag de mogelijkheden. Hierbij is het van belang om te weten is dat accreditatieaanvragen veelal tenminste 6 weken voor uitvoering ingediend moeten worden om op tijd goedgekeurd te worden. Sommige verenigingen hebben langer nodig om de aanvraag te behandelen.

Presentie en actieve deelname is verplicht
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 90% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. De host van Logacom controleert tijdens het webinar de aanwezigheid van deelnemers. Hiernaast wordt actieve deelname aan het webinar gecontroleerd aan de hand van een korte toets. Presentie wordt alleen doorgevoerd wanneer de deelnemer 70% van de toetsvragen juist heeft beantwoord. 
Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logacom, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u zich bij onze registratiebalie melden of een e-mail sturen naar office@logacom.nl.


 

11 september 2020

€ 119,00 excl. BTW


Direct aanmelden

Drs. Rik Knipschild


Rik Knipschild werkt als GZ-psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie. De impact van (online) grensoverschrijdende en traumatische levensgebeurtenissen op de ontwikkeling van kinderen en het ontwikkelen en optimaliseren van behandelingen voor deze gevolgen is zijn aandachtsgebied.

 

Abonneekorting!

Leden van het vakblad PIP (Pedagogiek in Praktijk) krijgen €10,- korting op het deelnametarief! Lees de voorwaarden.

Word nu lid en maak meteen gebruik van de abonneekorting!

 

Ook SoziO abonnees krijgen €10,- euro korting op het deelnametarief!

Klik hier voor meer informatie over abonnementen!

 

Voor wie?

Professionals werkzaam in de jeugdhulpverlening met een signalerende functie, zoals groepsleiders, sociotherapeuten, wijkcoaches en orthopedagogen/psychologen.