Webinar herstelondersteunende zorg

Inleiding

Herstelondersteunend werken is steeds meer de standaard. Hoop en optimisme zijn daarbij belangrijke kenmerken. Maar hoe draag je dit uit? Hoe maak je gebruik van een steunend netwerk en hoe versterk je de eigen regie van de cliënt? Op welke manier kun je de ervaringskennis omhoog halen en benutten? 

In het webinar gaat Joyce Langedijk in op praktische handvatten voor het bevorderen van herstel. Alle deelnemers ontvangen ook een exemplaar van haar  Praktijkboek Herstelondersteunende zorg . Verder gaat Joyce samen met ervaringsdeskundige Marvin Scheffer in op de gestelde vragen van deelnemers. In het tweede gedeelte van het webinar komt aan bod wat nodig is voor goede werkrelaties. Het is als professional essentieel om toegelaten te worden in mensen hun leven en om ze te kunnen helpen in hun persoonlijke proces. 

Dit webinar is een mix van theorie en praktijk vanuit zowel hulpverleners- als cliënten perspectief. Het is bedoeld voor iedereen die (weer) even stil wil staan bij zijn of haar eigen handelen en die zichzelf wil verbeteren in zijn of haar werk met mensen die ondersteuning krijgen in hun persoonlijke herstelproces. 

Programma

13.15 Inloop meeting room
13.30 Introductie
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
Introductie 
  DEEL 1
13.40 Kenmerken herstelondersteunende zorg
In het eerste deel zullen de kenmerken van herstelondersteunende zorg besproken worden: wat houdt het in, waarom zijn ze van belang en wat levert het op?
14.25 Vragen deelnemers
14.40 Pauze
  DEEL 2
14.55 Een goede herstelondersteunende werkrelatie
In het tweede deel zal ingegaan worden op wat een goede herstelondersteunende werkrelatie vraagt, welke stappen zijn essentieel en wie betrek je erbij.
Ruimte voor interactie 
15.45 Vragen en discussie
16:00 Einde

Procedure & Voorwaarden

Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (office@logacom.nl) of bellen (020-3203364). 

Speciaal verzoek?
Is er een vereniging waarvan u accreditatie wenst te krijgen voor deelname? Laat het ons weten, dan bekijken wij graag de mogelijkheden. Hierbij is het van belang om te weten is dat accreditatieaanvragen veelal tenminste 6 weken voor uitvoering ingediend moeten worden om op tijd goedgekeurd te worden. Sommige verenigingen hebben langer nodig om de aanvraag te behandelen.

Presentie verplicht
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 90% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. Deelname tijdens een webinar wordt gecontroleerd aan de hand van een toets. Presentie wordt alleen doorgevoerd wanneer de deelnemer 70% van de toetsvragen juist heeft beantwoord. Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logacom, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u zich bij onze registratiebalie melden of een e-mail sturen naar office@logacom.nl.

11 mei 2021

€ 120,00 excl. BTW


Direct aanmelden

Bij deelname inbegrepen

 

Praktijkboek herstelondersteunende zorg

Joyce Langedijk  

T.w.v. €31,00 

Sprekers

Joyce Langedijk werkt als deskundige zorg en methodiek op het gebied van herstelondersteunende zorg bij De Heeren van Zorg. In dit werk en in haar boek zet zij haar kennis en ervaring in van ruim twintig jaar als begeleider en methodiekondersteuner in de GGZ, het werken met jongeren en in de maatschappelijke opvang. 

Marvin Scheffer werkt als ervaringsdeskundige in het Expertise team van Leviaan. Hij geeft trainingen, teamondersteuning en heeft herstelgroepen gedraaid voor cliënten,. Marvin is uitstekend in staat zijn ervaringen en kennis te delen en zal dat in dit webinar dan ook tussen de gegeven informatie door geven. 

Doelgroep

Dit webinar is een mix van theorie en praktijk vanuit zowel hulpverleners- als cliënten perspectief. Het is voor iedereen die (weer) even stil wil staan bij zijn of haar eigen handelen en die zichzelf wil verbeteren in zijn of haar werk met mensen die ondersteuning krijgen in hun persoonlijke herstelproces.